Susanne Schneider
Böcker

Böcker

I Hjältehunden och hundmysteriet får Hedvig ännu en gång stå upp mot skurken Skuggan och hans följeslagare Spökkatten. Skuggan (den för många osynliga faran) försöker återigen skada människorna på olika sätt och beröva dem deras frihet, men det försöker Hedvig sätta stopp för. Ett spännande litet drama för det minsta som i grunden handlar om att värna om vår frihet som vi ibland tar för givet. Hjältar som arbetar i det tysta behövs. Boken går bland annat att beställa hos Vombat förlag.

Hjältehunden Hedvig och spökkatten är den andra boken i serien om hunden Hedvig som förstår vad människorna behöver. När orden försvinner från skyltar och tal går hon ut på jakt, när de stulna orden kommer åter blir människorna pratsamma och belåtna, men hela tiden lurar nya faror. Hedvig förstår att Skuggan har en medhjälpare och det är Spökkatten, en katt med skrämmande gröna ögon. Hedvig förstår att nu gäller det att vara på sin vakt.
Ett spännande litet drama för det minsta som i grunden handlar om att värna om de fria ordet och att inte alltid ta det goda för givet, hjältar som arbetar i det tysta behövs. Illustrationer Kerstin Elias Costa, Vombat förlag, 2018.
Boken går bland annat att beställa hos Vombat förlag.

När ord försvinner från skyltarna i staden och människorna tappar talet rycker Hjältehunden Hedvig ut. Hon får vittring på Skuggan, som ses försvinna i en gränd med ett ord under armen. Kommer Hedvig att kunna återta det som stulits? Människan behöver sina ord. Det förstår Hedvig. Detta är den första boken i en spännande serie om Hedvigs ihärdiga detektivarbete.
Illustrationer Kerstin Elias Costa, Vombat förlag, 2017.
Boken går bland annat att beställa hos Vombat förlag.